Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szpinak z orzeszkami i pomidorami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
Szpinak umyj pod bieżącą wodą, nie obcinając łodyżek. Osusz na sitku. Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy. Cebule obierz, pokrój w kostkę, czosnek obierz, przeciśnij przez praskę lub posiekaj w plasterki.
Cebulę i czosnek wrzuć na oliwę, lekko przysmaż, cały czas mieszając. Wrzuć szpinak, smaż kilka minut, mieszając, aż będzie miękki i dokładnie się połączą.
Dodaj posiekane suszone pomidory, orzeszki pinii lub orzeszki ziemne, posyp solą i pieprzem, smaż jeszcze krótką chwilę. Podawaj jako przystawkę z pieczywem. Możesz ją przygotować poprzedniego dnia.Źródło: Dobry Tydzień