Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szpinak zapiekany z serem"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32590
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 65
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 92
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 942
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 342
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32590
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 65
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 92
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 942
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 342
Składniki
Szpinak umyć, dokładnie oczyścić z piasku, osączyć, oberwać łodyżki. Rozgrzać na patelni łyżkę masła, zeszklić roztarty czosnek i drobno posiekaną dymkę. Wrzucić liście szpinaku, dusić bez przykrycia 5 min, doprawić solą, pieprzem i bazylią. Lekko przestudzić.
Jajko rozkłócić, dodać śmietanę i tarty ser, przyprawić solą i gałką. 3 Formę do zapiekania wysmarować masłem. Przełożyć szpinak, zalać śmietanowym sosem. Mozzarellę osączyć, pokroić w kawałki, rozłożyć równomiernie. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180oC na ok. 30 minut.
ok. 40 minutŹródło: Twoje Imperium