Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto do wykonania przed wizyta gości:)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 80
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 69
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 80
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 69
Składniki
Do miseczki wlewamy jajka, cukier, skórkę z pomarańczy, ekstrakt oraz sól. Miksujemy na gładką masę, następnie dodajemy mąkę. Na koniec dodajemy stopniowo masło, cały czas miksując. Piekarnik nagrzewamy do 180 C, ciasto przekładamy do tortownicy wysmarowanej masłem i wysypanej cukrem. Na wierzch ciasta sypiemy lekko cukier i wykładamy migdałami. Pieczemy 25-30 min. do suchego patyczka. Po wyjęciu lekko sypiemy cukrem pudrem. Smacznego.