Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto do wykonania przed wizyta gości:)
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 2859
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154582
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 990
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 383
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 2859
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154582
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 990
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 383
Składniki
Do miseczki wlewamy jajka, cukier, skórkę z pomarańczy, ekstrakt oraz sól. Miksujemy na gładką masę, następnie dodajemy mąkę. Na koniec dodajemy stopniowo masło, cały czas miksując. Piekarnik nagrzewamy do 180 C, ciasto przekładamy do tortownicy wysmarowanej masłem i wysypanej cukrem. Na wierzch ciasta sypiemy lekko cukier i wykładamy migdałami. Pieczemy 25-30 min. do suchego patyczka. Po wyjęciu lekko sypiemy cukrem pudrem. Smacznego.