Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 99 Ocena: 2238
Dodano: 11.12.2015
Odsłon: 22267
> 6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Farsz: Jabłka obrać wyciąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę wymieszać z cukrem, cynamonem oraz bułką tartą.
Ciasto: Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier,masło, proszek do pieczenia, żółtka oraz wodę wszystkie składniki zagnieść i wyrobić na jednolitą gładką masę. Tortownice wysmarować masłem i posypaną bułką tartą. Z ciasta odkroić niewielki kawek, tyle żeby starczyło do dekoracji na kratę. Pozostałym ciastem wylepić dno i boki tortownicy. Pozostawiony kawałek ciasto rozwałkować i pokroić na paski. Spód ciasta posypać bułką tartą, na to wyłożyć farsz, a na nim z pasków ciasta ułożyć kratkę. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170-180° C piec około 50 minut.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

GREGORHSPEED 12 grudnia 2015Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam wszelkiego rodzaju jabłeczniki <39 Kto głosował? | Odpowiedz