Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2298
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18048
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2040
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2298
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18048
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2040
Składniki
Farsz: Jabłka obrać wyciąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę wymieszać z cukrem, cynamonem oraz bułką tartą.
Ciasto: Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier,masło, proszek do pieczenia, żółtka oraz wodę wszystkie składniki zagnieść i wyrobić na jednolitą gładką masę. Tortownice wysmarować masłem i posypaną bułką tartą. Z ciasta odkroić niewielki kawek, tyle żeby starczyło do dekoracji na kratę. Pozostałym ciastem wylepić dno i boki tortownicy. Pozostawiony kawałek ciasto rozwałkować i pokroić na paski. Spód ciasta posypać bułką tartą, na to wyłożyć farsz, a na nim z pasków ciasta ułożyć kratkę. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170-180° C piec około 50 minut.