Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebo w gębie! Mega prosty i szybki deser na walentynki.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 233
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 233
Składniki
Galaretkę rozpuszczamy w ½ szklanki wrzątku. Cały czas mieszając dodajemy jogurt naturalny. Wylewamy do szklanki. Wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę. Gdy wszystko będzie mocno zwarte odwracamy na talerzyki wyjmujemy ze szklanki. Ja wcześniej obkroiłam nożem, można też na chwilę włożyć do wrzątku. Maliny i borówki wrzucamy do garnuszka. Gotujemy do momentu rozgotowania owoców (można wcześniej pognieść je widelcem). Dosładzamy do smaku. Wykładamy na deser.