Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naprawdę szybki piernik i smaczny :)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1287
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 784
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1413
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1287
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 784
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1413
Składniki
Wszystkie składniki - oprócz miodu połączyć i miksować ok. 5 minut.
Na koniec dodać miód i delikatnie wymieszać go z masą ręcznie.
Formę w kształcie serca wysmarować tłuszczem i wysypać mąką, wylać ciasto. Piec w nagrzanym do 200st.C piekarniku przez ok. 45 min. ( w zależności od wielkości formy).
Piernik ostudzić i wyjąć z formy. Masę marcepanową zabarwić i dokładnie zagnieść podsypując cukrem pudrem.
Marcepanem obłożyć ciasto i dekorować rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.