Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naprawdę szybki piernik i smaczny :)
Wolno, z atencją i starannie gotowany CARAPULCRA CHACHAPOYA czyli gulasz lud...
Odsłon: 15
Wigilijne śledzie w śmietanie to najlepsze śledzie , które zawsze muszą być n...
Odsłon: 412
Witam serdecznie i zapraszam na paszteciki z kapustą i grzybami. Paszteciki z...
Odsłon: 14948
Pieczony, domowy pasztet z łopatki wieprzowej to wyśmienity dodatek do pieczy...
Odsłon: 1692
Wolno, z atencją i starannie gotowany CARAPULCRA CHACHAPOYA czyli gulasz lud...
Odsłon: 15
Wigilijne śledzie w śmietanie to najlepsze śledzie , które zawsze muszą być n...
Odsłon: 412
Witam serdecznie i zapraszam na paszteciki z kapustą i grzybami. Paszteciki z...
Odsłon: 14948
Pieczony, domowy pasztet z łopatki wieprzowej to wyśmienity dodatek do pieczy...
Odsłon: 1692
Składniki
Wszystkie składniki - oprócz miodu połączyć i miksować ok. 5 minut.
Na koniec dodać miód i delikatnie wymieszać go z masą ręcznie.
Formę w kształcie serca wysmarować tłuszczem i wysypać mąką, wylać ciasto. Piec w nagrzanym do 200st.C piekarniku przez ok. 45 min. ( w zależności od wielkości formy).
Piernik ostudzić i wyjąć z formy. Masę marcepanową zabarwić i dokładnie zagnieść podsypując cukrem pudrem.
Marcepanem obłożyć ciasto i dekorować rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.