Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 78 Ocena: 500
Dodano: 24.02.2019
Odsłon: 3179
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Mąkę wymieszać z kakao, przesiać. Do miski wlać mleko, olej, płynny miód, dodać sodę, mąkę przyprawę do piernika, jajka, cukier. Dokładnie zmiksować na średnich obrotach.
Foremkę keksową o wymiarach 12/25 cm. wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przelać do blaszki, włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec do suchego patyczka.
Czekoladę gorzką połamać, dodać cukier puder, śmietankę i masło, mieszając podgrzać.
Upieczone ciasto ostudzić, oblać polewą, posypać startą na grubej tarce czekoladą nadziewaną.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Maudie 25 lutego 2019Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam smak i zapach piernika....działa na mnie tak pozytywnie,uspokajająco :)))1 Kto głosował? | Odpowiedz

pelen_brzuszek 24 lutego 2019Zgłoś do usunięcia
zawsze i wszędzie :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

CookWithMe 24 lutego 2019Zgłoś do usunięcia
Smakowicie wygląda :)1 Kto głosował? | Odpowiedz