Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka bez jajka, szybkie, proste no i oczywiście smaczne.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12561
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1421
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13601
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5734
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12561
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1421
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13601
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5734
Składniki
Około 18 ciastek. W misce wymieszać mąkę z budyniem i cukrem pudrem. Zimny tłuszcz pokroić w kostkę, dodać do mąki, zagnieść kruszonkę. Ciasto wyrobić na gładką masę, następnie odrywać małe kawałki i formować kulki. Kulki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, każdą lekko spłaszczyć i po środku zrobić dziurkę. Ja posłużyłam się pojemnikiem do wyciskania soku z cytryny. Ciastka pieczemy w 175 C około 20-25 minut. Ciasteczka powinny być dość jasne.