Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to ciasto robi się błyskawicznie, obłędnie wygląda i znika jeszcze szybciej
keksówka 26 x 12
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10890
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3524
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2602
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10890
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3524
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2602
Składniki
Do miski wlałam białka i dodałam szczyptę soli. Następnie białka ubijałam na pianę. W czasie miksowania dosypałam cukier, dodałam żółtka, dolałam olej, dosypałam mąkę, sodę i kakao. Kiedy moje ciasto było już gotowe przelałam je do keksówki i włożyłam w nie gruszki (w całości, z ogonkami). Ciasto piekłam przez 30 – 35 minut w temperaturze 180 stopni (góra – dół). Po wyciągnięciu ciasta i przestygnięciu górę polałam lukrem