Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak w krótkim czasie wyczarować puszyste ciasto z dyni? Skorzystajcie z tego przepisu. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki w misce i przelać do formy. Po upieczeniu możemy delektować się jego smakiem nawet przez 3-4 dni. Ciasto wychodzi niesamowicie wilgotne. Jego smak możecie wzbogacić o ulubione bakalie lub dodatkowe przyprawy korzenne. Przestudzone ciasto dyniowe udekorujcie cukrem pudrem, lukrem lub polewą czekoladową.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1570
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 302
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1570
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 302
Składniki
W jednej mice połącz suche składniki: mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia, cukier i przyprawy.
Do osobnej miski wbij jajka i roztrzep je rózgą kuchenną, dodaj olej i puree z dyni. Suche składniki dodawaj stopniowo do mokrych. Ciasto dokładnie wymieszaj, żeby nie pozostawić żadnych gródek. Opcjonalnie do ciasta możesz dorzucić garść orzechów lub bakalii.
Piekarnik nastaw na 180 stopni (grzałka góra-dół). Keksówkę wyściel papierem do pieczenia. Ciasto przelej do formy, powierzchnię wyrównaj.
Ciasto dyniowe wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez około 45 minut (do suchego patyczka).
Upieczone ciasto przestudź. Udekoruj cukrem pudrem, lukrem lub polewą czekoladową.