Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak w krótkim czasie wyczarować puszyste ciasto z dyni? Skorzystajcie z tego przepisu. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki w misce i przelać do formy. Po upieczeniu możemy delektować się jego smakiem nawet przez 3-4 dni. Ciasto wychodzi niesamowicie wilgotne. Jego smak możecie wzbogacić o ulubione bakalie lub dodatkowe przyprawy korzenne. Przestudzone ciasto dyniowe udekorujcie cukrem pudrem, lukrem lub polewą czekoladową.
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 161
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15539
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 161
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15539
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
W jednej mice połącz suche składniki: mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia, cukier i przyprawy.
Do osobnej miski wbij jajka i roztrzep je rózgą kuchenną, dodaj olej i puree z dyni. Suche składniki dodawaj stopniowo do mokrych. Ciasto dokładnie wymieszaj, żeby nie pozostawić żadnych gródek. Opcjonalnie do ciasta możesz dorzucić garść orzechów lub bakalii.
Piekarnik nastaw na 180 stopni (grzałka góra-dół). Keksówkę wyściel papierem do pieczenia. Ciasto przelej do formy, powierzchnię wyrównaj.
Ciasto dyniowe wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez około 45 minut (do suchego patyczka).
Upieczone ciasto przestudź. Udekoruj cukrem pudrem, lukrem lub polewą czekoladową.