Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto, do którego można właściwie dodać dowolne owoce
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 7125
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 7125
Składniki
Gruszki, jabłka kroimy w średnią kostkę, przekładamy do miski. Mieszamy z cynamonem, kardamonem i cukrami brązowym i waniliowym. Odkładamy.
Do miski odmierzamy mąkę, olej, cukier, proszek do pieczenia i jaja. Miksujemy do wytworzenia gładkiej masy.
Na dno blaszki wykładamy owoce i zalewamy ciastem. Pieczemy do złotego koloru w temp. ok 170 stopni. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem i cynamonem.