Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na owoce w pełni, ciasto z przepisu, z zeszytu babci , które zawsze się udaje.
Blaszka do pieczenia , mikser do ucierania
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 176
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 97
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1789
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 57
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 176
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 97
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1789
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 57
Składniki
Mąkę przesiać , wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka żółtka oddzielić od białek. Masło ucierać z cukrem i cukrem waniliowym dodając po 1 żółtku. Do utartej masy dodawać stopniowo mąkę z proszkiem do pieczenia i ucierać. Białka ubić na sztywno dodać do ciasta i wymieszać. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia i włożyć ciasto. Morele umyć , usunąć pestki i połówki ułożyć na cieście.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić ciasto i piec 40 minut, ciasto winno być rumiane.
Po wystudzeniu , podzielić na porcje, przed podaniem posypać cukrem pudrem.