Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miało być piękne ciasto ,ale biszkopt coś się nie udał.Więc improwizowałam, a najważniejsze że smakowało.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5777
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154770
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1024
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 447
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5777
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154770
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1024
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 447
Składniki
Białka ubijam , dodaję cukier, żółtka, olej i wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia.Piekę ok.1/2 godz. w tem.170 stopni wyjmuję i studzę.
Żelantynę rozpuszczam w małej ilości gorącej wody.Ostudzony biszkopt kruszę na kawałki i dzielę na dwie części.Blachę wykładam papierem do pieczenia.
Jedną częścią pokruszonego biszkoptu wykładam spód blachy.Ja zrobilam to w korytku.Ubijam śmietanę , dodaję cukier puder i ostudzoną żelantyne i wlewam na blachę z biszkoptem.Na śmietanę nakładam drugą część pokruszonego biszkoptu i rozkładam puszkę z tofii.Wszystko posypuje posypką.
Wkladam do lodówki na przynajmniej 1 godz.Bardzo proste do zrobienia , a z pokruszonym biszkoptem jakby nabiera innego smaku.