Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto, które przygotujesz w 15 minut, wszystkie składniki razem miksujemy. Puszyste, delikatne ciasto z dodatkiem śliwek, idealne do porannej kawy.
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 42
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 700
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 55
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 42
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 700
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 55
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Składniki
1. Białka oddzielam od żółtek, ubijam mikserem, następnie stopniowo dodaję żółtka, cukier, rozpuszczone ostudzone masło. 2. Mąki mieszam z proszkiem do pieczenia, stopniowo dodaję do masy jajecznej, cały czas miksuję.
3. Masę przekładam do formy, na wierzchu układam umyte, pokrojone śliwki. 4. Ciasto piekę w rozgrzanym piekarniku 50 minut w 180°C.
5. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem, gotowe. 6. Smacznego.