Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ,pyszne , puszyste i lekko wilgotne ciasto na kefirze , można go upiec samo lub z dowolnymi owocami . Idealne na różne okazje długo zachowuje świeżość
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
Jajka ubij na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym , dodaj sok z cytryny , olej i kefir.
Mąkę przesiej z sodą i dodaj do masy jajecznej , delikatnie wymieszaj . Jabłka umyj nie obieraj przekrój na pół usuń gniazda i pokrój na plasterki .
Keksówkę o wymiarach 15x35 wyłóż papierem do pieczenia i przelej ciasto , na wierzch ułóż jabłka i posyp brązowym cukrem .
Piekarnik nagrzej do 180 st . Piecz ciasto około 35 minut lub do suchego patyczka .
Ciasto po upieczeniu i wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem . Do ciasta możesz użyć dowolnych owoców sezonowych .