Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pierniczki, które po przygotowaniu możesz jeść już na drugi dzień. Dodatek imbiru i pomarańczy nie tylko nadaje im wspaniałego aromatu, ale także wzbogaca ich smak. Koniecznie spróbujcie pierniczków także w tej wersji.
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 125
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2679
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 273
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2626
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 125
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2679
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 273
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2626
Składniki
Masło rozpuść wraz z miodem i odstaw do przestudzenia.
Mąkę wymieszaj z sodą, przyprawą do piernika, imbirem i skórką pomarańczy. Następnie dodaj przestudzone masło i miód, sok z pomarańczy oraz jajko. Ze składników zagnieć ciasto i przełóż na stolnicę.
Masę podziel na dwie części. Każdą z nich rozwałkuj na grubość ok 5 milimetrów.
Za pomocą foremek wycinaj pierniczki. Układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 8 do 10 minut. Po wyjęciu z piekarnika przełóż je na kratkę i pozostaw do wystygnięcia.
Przechowuj w metalowej puszce.