Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepisz na szybkie pierniczki, które są gotowe do jedzenia tuż po upieczeniu. Nie musicie czekać, aż zmiękną. Do ich przygotowania waga nie będzie Wam potrzebna. Wszystkie składniki odmierzycie za pomocą szklanki lub łyżki. Prościej już się nie da! Przepis zaczerpnięty ze starego zeszytu cioci Klementyny.
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 813
Przepis dnia
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cu...
Odsłon: 150
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 106
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 79
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 813
Przepis dnia
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cu...
Odsłon: 150
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 106
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 79
Składniki
Wszystkie składniki na pierniczki przełóż do miski. Zagnieć na gładkie, jednolite ciasto.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Blachę z piekarnika wyściel papierem do pieczenia.
Ciasto na pierniczki podziel na 3 części. Każdą z nich kolejno rozwałkuj na placek o grubości około 3 mm. Za pomocą foremek wycinaj pierniczki.
Pierniczki przełóż na blachę piekarnika. Piecz przez około 10 minut (do delikatnego zrumienienia).
Upieczone pierniczki przestudź, następnie przełóż do puszki lub dużego słoja. Przed świętami możesz udekorować je lukrem lub ulubioną polewą.