Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto tortowe szybkie i proste.
Dwie tortownice 20 cm.
Ciasto biszkoptowe.
Całe jajka ubijamy z cukrem na puch.
Mieszamy wszystkie suche składniki i porcjami dodajemy do jajek, mieszamy łyżką.
Na koniec wlewamy olej i ocet, delikatnie mieszamy.
Ciasto przekładamy do dwóch tortownic wysmarowanych tłuszczem.
Pieczemy około 20 minut.
Studzimy.
Tuż przed składaniem można spryskać biszkopt odrobiną herbaty cytrynowej.
Warstwa owocowa.
Galaretkę rozpuszczamy w szklance wody, dodajemy dżem, mieszamy. Zostawiamy do przestudzenia.
Gdy galaretka zaczyna lekko gęstnieć i placki są przestudzone, możemy robić krem.
Krem.
Śmietana i serek powinny być schłodzone.
Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukry, kawę, delikatnie mieszamy. Ubitą śmietanę powoli dodajemy do wymieszanego serka.
Składanie.
-biszkopt
-krem ( gdy zastygnie można wyłożyć warstwę owocową)
-warstwa owocowa ( gdy zastygnie warstwa kremu)
-krem
-biszkopt
Całość pokryć cieniutką warstwą kremu.
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kolejne ciasto siostry Anastazji, oczywiście do przepisu...
Odsłon: 31605
Soczysta pieczeń z karkówki, bardzo aromatyczna i smaczna.
Odsłon: 9573
Przepis dnia
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 298
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kolejne ciasto siostry Anastazji, oczywiście do przepisu...
Odsłon: 31605
Soczysta pieczeń z karkówki, bardzo aromatyczna i smaczna.
Odsłon: 9573
Przepis dnia
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 298
Składniki
Dwie tortownice 20 cm. Ciasto biszkoptowe. Całe jajka ubijamy z cukrem na puch. Mieszamy wszystkie suche składniki i porcjami dodajemy do jajek, mieszamy łyżką. Na koniec wlewamy olej i ocet, delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do dwóch tortownic wysmarowanych tłuszczem. Pieczemy około 20 minut. Studzimy. Tuż przed składaniem można spryskać biszkopt odrobiną herbaty cytrynowej.
Warstwa owocowa. Galaretkę rozpuszczamy w szklance wody, dodajemy dżem, mieszamy. Zostawiamy do przestudzenia. Gdy galaretka zaczyna lekko gęstnieć i placki są przestudzone, możemy robić krem. Krem. Śmietana i serek powinny być schłodzone. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukry, kawę, delikatnie mieszamy. Ubitą śmietanę powoli dodajemy do wymieszanego serka. Składanie. -biszkopt -krem ( gdy zastygnie można wyłożyć warstwę owocową) -warstwa owocowa ( gdy zastygnie warstwa kremu) -krem -biszkopt Całość pokryć cieniutką warstwą kremu.
Przepisy Desery
Desery
Truskawkowo-rabarbarowe tiramisu
Desery
Ptysie z bitą śmietaną
Desery
Ucierane ciasto z rabarbarem
Desery
Ciasto palma
Truskawkowo-rabarbarowe tiramisu
Tiramisu to klasyczny, włoski deser, co nie znaczy, że nie można go modyfikow...
Odsłon: 479
Ptysie z bitą śmietaną
Dzisiaj po raz pierwszy przygotowałam ptysie z bitą śmietaną. Bałam się zab...
Odsłon: 235