Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szyszki ryżowo-mleczne"
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 231
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 140
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 28011
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 231
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 140
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 28011
Składniki
Masło stop w garnku na bardzo małym ogniu. Wsyp cukier, podgrzewaj, mieszając, aż się rozpuści. Zdejmij z palnika, intensywnie mieszając, powoli wsyp mleko w proszku.
Dolej odrobinę wody (2-3 łyżki), połącz (masa powinna być gęsta i powolutku spływać z trzepaczki). Stopniowo wsypuj ryż, mieszając.
Z ciepłej masy uformuj dłońmi szyszki, ostudź (szyszki należy formować od razu, bo masa szybko stygnie i twardnieje).Źródło: Chwila dla Ciebie