Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szyszki ryżowo-mleczne"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Masło stop w garnku na bardzo małym ogniu. Wsyp cukier, podgrzewaj, mieszając, aż się rozpuści. Zdejmij z palnika, intensywnie mieszając, powoli wsyp mleko w proszku.
Dolej odrobinę wody (2-3 łyżki), połącz (masa powinna być gęsta i powolutku spływać z trzepaczki). Stopniowo wsypuj ryż, mieszając.
Z ciepłej masy uformuj dłońmi szyszki, ostudź (szyszki należy formować od razu, bo masa szybko stygnie i twardnieje).Źródło: Chwila dla Ciebie