Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Talerz pieczonych rozmaitości"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 279
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 279
Składniki
Obierz i zetrzyj na tarce korzeń imbiru. Czosnek przeciśnij przez praskę. Papryczki chili oczyść i drobno posiekaj. umieść w misce, zalej oliwą, wymieszaj. Dopraw solą oraz kuminem.
Cukinię, bakłażan oraz patisony umyj, osusz, pozostaw ze skórką. Warzywa pokrój w plastry. Oczyść pieczarki, pozostaw w całości (większe główki przekrój na pół). Umyte papryki pozbaw nasion, pokrój w plastry. Opłucz i osusz pomidorki.
Warzywa włóż do imbirowej marynaty, odstaw na 30 min. Następnie wkładaj je partiami na patelnię grillową i smaż na rumiano, podlewając co pewien czas pozostałą marynatą.
porcje, czas ok. 30 min; porcja – 170 kcal, cena 4,30 zł.Źródło: Świat kobiety