Do góry

Desery Przepis na:

Tarta bananowo- truskawkowa

Tarta bananowo- truskawkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2311 Ocena: 14633

Dodano:

Odsłon: 261

Fajny smakołyk dla naszych pociech.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mąkę przesiać, dodać żółtka, masło, śmietanę i cukry. Zagęścić ciasto i odstawić do lodówki na pół godziny. Następnie wylepiamy dno formy, wyciągając brzegi. Nakłuć widelcem i posmarować białkiem.

  2. Upiec w piekarniku na złoty kolor w temperaturze 200 stopni około 25 minut.

  3. Galaretkę rozpuścić w szklance zagotowanej, gorącej wody i schłodzić. Pokroić banany i truskawki i wyłożyć na wystudzonym placku. Galaretką prawie tężejącą zalać tratę z owocami i wstawić do lodówki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń