Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115573
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7871
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2969
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1361
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1231
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115573
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7871
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2969
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1361
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1231
Składniki
Posiekać masło połączyć z mąką i 3 łyżkami cukru. Ucieramy palcami, tak żeby wyglądało jak kruszonka. Dodajemy wodę i zagniatamy. Wsadzamy do lodówki na 30 minut. Po wyjęciu wałkujemy i wsadzamy do formy na tartę. Wsadzamy do piekarnika rozgrzanego do temp 180 stopni i pieczemy na złoty kolor
Żeby przygotować masę mieszamy śmietankę z resztą cukru i jajkiem. Masę wlać na ciepłe ciasto i piec kolejne 10 minut. Ubijamy białko i dodajemy do niego pokrojone brzoskwinie i 1 łyżkę cukru. Delikatnie mieszamy. Zwiększamy temp. do 200 stopni, wyjmujemy tartę i wylewamy brzoskwinię z pianą. Posypujemy łyżką cukru i pieczemy przez 20 minut.