Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1270
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 674
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1377
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1270
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 674
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1377
Składniki
Posiekać masło połączyć z mąką i 3 łyżkami cukru. Ucieramy palcami, tak żeby wyglądało jak kruszonka. Dodajemy wodę i zagniatamy. Wsadzamy do lodówki na 30 minut. Po wyjęciu wałkujemy i wsadzamy do formy na tartę. Wsadzamy do piekarnika rozgrzanego do temp 180 stopni i pieczemy na złoty kolor
Żeby przygotować masę mieszamy śmietankę z resztą cukru i jajkiem. Masę wlać na ciepłe ciasto i piec kolejne 10 minut. Ubijamy białko i dodajemy do niego pokrojone brzoskwinie i 1 łyżkę cukru. Delikatnie mieszamy. Zwiększamy temp. do 200 stopni, wyjmujemy tartę i wylewamy brzoskwinię z pianą. Posypujemy łyżką cukru i pieczemy przez 20 minut.