Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta którą robi się bardzo szybko, składniki zawsze znajdą się w domu i mamy małe co nieco do kawki, a na dodatek ładnie wygląda.
Zagniatamy ciasto kruche z podanych składników, gdy nam nie chce się zlepić możemy dodać łyżkę śmietany. Wkładamy do lodówki by trochę odpoczęło.
Nasze ciasto wykładamy na natłuszczoną i posypaną bułką tartą foremkę, u mnie foremka na tartę o średnicy 27 cm. Nakłuwamy widelcem, pieczemy na złoty kolor ok. 15-20 minut w 180 stopniach.
Jabłka obieramy, ścieramy na tarce i smażymy z masłem i miodem aż odparuje cały sok.
Gdy ciasto nam się upiecze wykładamy jabłka, a na nie białka ubite na sztywno z cukrem.
Następnie wstawiamy do piekarnika i zapiekamy jeszcze ok. 10 minut, zostawiamy w piekarniku uchylamy drzwiczki by nam pojawiła się rosa.
Uwielbiam miodowce, to ciasta które od zawsze kojarzyły mi się ze Świętami Bo...
Odsłon: 12908
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 117
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 41
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 84
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 182
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 117
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 41
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 84
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 182
Składniki
Zagniatamy ciasto kruche z podanych składników, gdy nam nie chce się zlepić możemy dodać łyżkę śmietany. Wkładamy do lodówki by trochę odpoczęło. Nasze ciasto wykładamy na natłuszczoną i posypaną bułką tartą foremkę, u mnie foremka na tartę o średnicy 27 cm. Nakłuwamy widelcem, pieczemy na złoty kolor ok. 15-20 minut w 180 stopniach.
Jabłka obieramy, ścieramy na tarce i smażymy z masłem i miodem aż odparuje cały sok. Gdy ciasto nam się upiecze wykładamy jabłka, a na nie białka ubite na sztywno z cukrem. Następnie wstawiamy do piekarnika i zapiekamy jeszcze ok. 10 minut, zostawiamy w piekarniku uchylamy drzwiczki by nam pojawiła się rosa.
Przepisy Desery
Desery
Gofry jak z budki
Desery
Bułeczki drożdżowe z jagodami
Desery
Kruche ciasteczka maślane
Desery
JAGODZIANKI
Gofry jak z budki
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 117
Bułeczki drożdżowe z jagodami
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 182