Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta pełna jabłek i orzechów"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Mąkę przesiej, dodaj masło, posiekaj nożem. Dodaj żółtko, przesiany cukier puder, sól, zagnieć ciasto. Chłodź je w lodówce godzinę.
Jabłka umyj, obierz ze skóry, usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój w małą kostkę. Wrzuć je do garnka, dodaj cynamon, duś 10 minut. Ciasto rozwałkuj, przenieś to natłuszczonej formy, nakłuj widelcem.
Piecz 20 minut w w temperaturze180°C. Wyjmij, nałóż jabłka, piecz kolejne 20 minut. Na suchej patelni podpraż płatki migdałowe, udekoruj nimi wierzch ciasta. Możesz je posypać cukrem pudrem.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień