Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta pełna jabłek i orzechów"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 106
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 46
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 106
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 46
Składniki
Mąkę przesiej, dodaj masło, posiekaj nożem. Dodaj żółtko, przesiany cukier puder, sól, zagnieć ciasto. Chłodź je w lodówce godzinę.
Jabłka umyj, obierz ze skóry, usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój w małą kostkę. Wrzuć je do garnka, dodaj cynamon, duś 10 minut. Ciasto rozwałkuj, przenieś to natłuszczonej formy, nakłuj widelcem.
Piecz 20 minut w w temperaturze180°C. Wyjmij, nałóż jabłka, piecz kolejne 20 minut. Na suchej patelni podpraż płatki migdałowe, udekoruj nimi wierzch ciasta. Możesz je posypać cukrem pudrem.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień