Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta serowa z różami"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11091
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1056
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9612
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11091
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1056
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9612
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Składniki
Mąkę przesiej, dodaj masło i posiekaj nożem. Wsyp cukier, dodaj żółtko, zagnieć ciasto. Zawiń je w folię, wstaw do lodówki na godzinę.
Jabłka umyj, przekrój na połówki i usuń gniazda nasienne. Pokrój na plastry i układaj na blachę pokrytą papierem do pieczenia tak, aby zachodziły na siebie. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C na 15 minut.
Ciasto wyjmij, rozwałkuj, wylep nim formę, nakłuj widelcem i piecz 15 minut w piekarniku o temperaturze 180°C. Masło utrzyj z cukrem, dodawaj ser i żółtka, ciągle miksując. Wsyp budyń, wymieszaj. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli, połącz z masą.
Całość wylej na spód. Jabłka zwiń w różyczki, powciskaj je w tartę i piecz 30 minut w temperaturze 180°C.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień