Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 241 Ocena: 7853
Dodano: 30.06.2010
Odsłon: 10682
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Masło posiekać, szybko zagnieść masło,mąkę, proszek do piecz, cukry, skórkę cytr. dodajac tyle śmietany ile ciasto zabierze - jak na kruche. Schłodzić ok.1 godz w lodówce.
Foremkę ( okrągła o śr. ok.30 cm.) wysmarować tłuszczem , wyłożyć ciastem, które ponakłuwać widelcem - ciasto podpiec ok.15 min w tem 180 st.
Borówki wymieszać z kisielami (dokładnie oblepić owoce) i wysypać równomiernie na podpieczony spód- piec kolejne 10-15 min w temp.180 st.
Upieczoną tartę - jeszcze goracą- posypać tartą czekoladą .
Taka tarta lepsza jest zimna, ale moja nie doczekała . Smacznego .
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

pysia004 13 października 2010Zgłoś do usunięcia
smakowicie wygląda;)0 Kto głosował? | Odpowiedz

apple 18 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam borówki i kusi ta tarta, kusi ;)0 Kto głosował? | Odpowiedz

polkangaroo 03 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Czekam na te borówki i czekam...i nic :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 03 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
myślę , że zwykły kisiel też sie nada, smacznego zajadania :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 03 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
No to niezły z Ciebie łakomczuch! A czy te jagody można wymieszać ze zwykłym kisielem? Mamy wielką ochotę na tą tartę iteż pewnie nie zdąży wystygnąć...0 Kto głosował? | Odpowiedz

Mateusz15 01 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Bardzo ładnie wygląda ta tarta. Apetyczna, zachęca do jedzenia.0 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 30 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
no prawie:)0 Kto głosował? | Odpowiedz