Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
uprzejmie donoszę, iż w Lipnicy Wielkiej jest wysyp borówek, a właściwie był :)
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 130
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3746
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 166
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 130
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3746
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 166
Składniki
Masło posiekać, szybko zagnieść masło,mąkę, proszek do piecz, cukry, skórkę cytr. dodajac tyle śmietany ile ciasto zabierze - jak na kruche. Schłodzić ok.1 godz w lodówce.
Foremkę ( okrągła o śr. ok.30 cm.) wysmarować tłuszczem , wyłożyć ciastem, które ponakłuwać widelcem - ciasto podpiec ok.15 min w tem 180 st.
Borówki wymieszać z kisielami (dokładnie oblepić owoce) i wysypać równomiernie na podpieczony spód- piec kolejne 10-15 min w temp.180 st.
Upieczoną tartę - jeszcze goracą- posypać tartą czekoladą .
Taka tarta lepsza jest zimna, ale moja nie doczekała . Smacznego .