Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna na spodzie z razowych ciasteczek. Na wierzchu borówki leśne. Polecam gorąco :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118383
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8496
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3135
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2262
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1598
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118383
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8496
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3135
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2262
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1598
Składniki
Ciastka miażdżymy i mieszamy z roztopionym masłem. Powstałą kruszonką oblepiamy dno i boki formy do tarty. Pieczemy 10 minut w 170* C Budyń gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Dodajemy 3/4 szklanki mniej mleka. Do rozrobionego proszku wlewamy dwa surowe żółtka. Gotujemy około dwie min. Na upieczone ciasto wylewamy budyń. Wierzch posypujemy borówkami. Tak przygotowane ponownie wkładamy do nagrzanego piekarnika na 15 minut i pieczemy w temp. 160*