Do góry

Desery Przepis na:

Tarta z budyniem i owocami

Tarta z budyniem i owocami

Autor:

Przepisów i artykułów: 253 Ocena: 1123

Dodano:

Odsłon: 152

Tarta z budyniem i owocami jest szybka do przygotowania, smaczna i wilgotna, po prostu pyszna.

Składniki

  • Ciasto
  • mąka tortowa 20 dag
  • masło 10 dag
  • cukier puder 3 dag
  • cukier waniliowy 1 łyżeczka
  • żółtko 1 szt
  • woda zimna 2 łyżki
  • sól szczypta
  • pozostałe składniki
  • budyń owocowy 2 opakowania
  • mleko 3 szkl
  • galaretka 1 opakowanie
  • maliny świeże
  • borówka amerykańska
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Tarta z budyniem i owocami

Przygotowanie


  1. Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Dodać masło i dokładnie posiekać, wlać 2 łyżki wody, zagnieść ciasto, zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na pół godziny. Następnie ciasto rozwałkować, włożyć do formy, nakłuć widelcem,

  2. przykryć papierem i wsypać 2 garści suchej fasoli.

  3. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor.

  4. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu, pozostawić do stężenia. Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu, zmniejszając ilość mleka. Gorący wylać na upieczone ciasto i schłodzić

  5. Na zimny budyń ułożyć owoce.

  6. Zalać tężejącą galaretką. Odłożyć do lodówki do całkowitego stężenia galaretki

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń