Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki pomysł na wyśmienity deser kiedy w sklepach królują gruszki. Lekka tarta z budyniem i cynamonowymi gruszkami.
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2658
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 283
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9567
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1014
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2658
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 283
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9567
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1014
Składniki
Gotowe kruche ciasto przekładamy do blaszki i dokładnie wykładamy nim całą blachę do tarty następnie nakłuwamy ciasto widelcem aby podczas pieczenia nam się nie unosiło. Pieczemy 15 min w temperaturze 180 stopni. Gotujemy budyń wedle przepis na opakowaniu dodając cukier i troszkę mniej mleka. ( na opakowaniu jest to na ogół pół litra, dodajemy 450 ml.)
Kiedy kruche ciasto przestygnie smarujemy spód dżemem a następnie wylewamy przestudzony budyń. Gruszki kroimy na grubsze plasterki obtaczamy je w cynamonie i układamy na budyniu. Następnie posypujemy płatkami migadłowymi. Wstawiamy do lodówki żeby budyń stężał.