Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 63 Ocena: 822
Dodano: 07.11.2019
Odsłon: 702
> 6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Mąkę przesiewamy, mieszamy ją z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Następnie dodajemy pokrojone masło, żółtka i zagniatamy ciasto. Wyrobione ciasto odkładamy do lodówki na około pół godziny.
Blaszkę do tarty smarujemy masłem i posypujemy kaszą manną. Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim blaszkę. Dno nakłuwamy gęsto widelcem. Ciasto pieczemy około 15 minut w 180*C.
Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i zagotowujemy ( około 5 minut) z odrobiną wody. Zagotowane jabłka mieszamy z galaretką.
Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie (dalej miksując) dodajemy stopniowo cukier.
Na podpieczone ciasto wykładamy jabłka oraz pianę. Tartę pieczemy około 25 minut w 180* C na termoobiegu.
Smacznego! :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Maudie 07 listopada 2019Zgłoś do usunięcia
Przepyszne połączenie:)1 Kto głosował? | Odpowiedz