Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsza z prostych tarta z mascarpone i borówkami, bez pieczenia, bez używania miksera...
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113045
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 423
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 766
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 574
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113045
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 423
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 766
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 574
Składniki
Herbatniki włożyć do plastykowej, zamykanej torby i pokruszyć używając wałka do ciasta lub tłuczka do rozbijania mięsa. Okruszki połączyć z roztopionym masłem.
Formę do tarty o średnicy 20 cm wyłożyć masą ciasteczkową, dokładnie dociskając. Włożyć do lodówki na 10-15 minut.
Serek mascarpone wymieszać z mlekiem skondensowanym, wyłożyć na schłodzony spód ciasteczkowy. Na wierzchu ułożyć borówki. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin.