Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11229
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4934
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1108
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9768
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1452
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11229
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4934
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1108
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9768
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1452
Składniki
Dno formy do tarty o średnicy 25 cm wyłóż papierem do pieczenia.
Wszystkie składniki na ciasto wymieszaj w misce, a następnie szybko zagnieć
Ciasto rozwałkuj i wylep nim formę.
Z resztek ciasta zrób kulki i włóż do formy z ciastem.
Nakłuj ciasto widelcem.
Formę z ciastem odstaw na 20 minut do lodówki.
Połowę orzechów posiekaj w malakserze.
Włóż do rondla cukier, śmietankę i masło.
Gdy masło się rozpuści, wsyp mąkę i energicznie mieszaj,
Zdejmij rondel z ognia i mieszając masę mikserem, dodaj najpierw jajko, a następnie posiekane orzechy.
Lekko ostudź.
Masę orzechową wymieszaj z żurawiną i przełóż do foremki z ciastem.
Posyp pozostałymi orzechami.
Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni C.
Wstaw formę z tartą i piecz około 40 minut.