Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wzięło mnie coś na pieczenia kruchego ciasta z dodatkami. Raz na słodko raz na słono, żeby nie było tak monotonnie. No i dzisiaj wykombinowałam coś, co naprawdę rzuca się w oczy, smakuje bardzo dobrze i przede wszystkim nie wymaga dużej pracy. Nadzienie może być dowolne, wy je sobie wybieracie, ja akurat preferuję budyń waniliowy lub śmietankowy. Idealnie komponuje się z owocami różnego rodzaju.
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 503
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 955
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 238
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 503
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 955
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 238
Składniki
Mąkę przesiać i wsypać do miski, dodać masło i cukier oraz jajko. Wszystko to wyrobić na kulkę ciasta. Zawinąć je w folię i włożyć na 30 minut do lodówki. W międzyczasie przygotować sobie budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pokroić winogrono i obrać mandarynki. Wylepić foremki ciastem i nasypać groch lub fasolę, żeby nie podniosło nam się ciasto do góry. Piec 15 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone ciastka wyjąć i ostudzić. Wlać budyń i ozdobić owocami wedle uznania. Podawać z własnymi dodatkami. Smacznego !!