Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tartaletki z jagodami"
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 203
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 78
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 203
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 78
Składniki
Masło posiekaj nożem na kawałki, dodaj mąkę, cukier i szybko zagnieć ciasto. Przełóż do zamrażarki na 30 minut. Po tym czasie rozwałkuj, wytnij szklanką kółka i wykładaj nimi foremki do babeczek wysmarowane masłem. Nakłuj widelcem i piecz w temp. 180 C przez ok. 30 minut (do zrumienienia).
W międzyczasie rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej, przestudź. Stopniowo dodawaj serek mascarpone i delikatnie wymieszaj. Schłodź w lodówce przez około godzinę. Przełóż na upieczone spody tartaletek, na wierzchu rozłóż owoce.
• 45 minut • cena 25 złŹródło: Show