Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tartaletki z jagodami"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 240
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27203
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 240
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27203
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Składniki
Masło posiekaj nożem na kawałki, dodaj mąkę, cukier i szybko zagnieć ciasto. Przełóż do zamrażarki na 30 minut. Po tym czasie rozwałkuj, wytnij szklanką kółka i wykładaj nimi foremki do babeczek wysmarowane masłem. Nakłuj widelcem i piecz w temp. 180 C przez ok. 30 minut (do zrumienienia).
W międzyczasie rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej, przestudź. Stopniowo dodawaj serek mascarpone i delikatnie wymieszaj. Schłodź w lodówce przez około godzinę. Przełóż na upieczone spody tartaletek, na wierzchu rozłóż owoce.
• 45 minut • cena 25 złŹródło: Show