Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tęczowe kryształki. Deser z galaretką"
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 80
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 80
Składniki
Każdą galaretkę rozpuszczamy osobno w 300 ml gorącej wody, odstawiamy w chłodne miejsce do zastygnięcia (najlepiej na całą noc). Stężałe galaretki kroimy w kostkę i, mieszając kolory, wrzucamy, najlepiej do szklanej, formy.
Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody według opisu na opakowaniu. Mleko skondensowane mieszamy ze śmietanką, lekko ubijamy, dodając cukier puder wymieszany z cukrem wanilinowym. Wlewamy żelatynę, mieszamy, od razu zalewamy galaretki w naczyniu.
Wstawiamy do lodówki. Gdy deser całkowicie zastygnie, wyjmujemy z formy i kroimy.
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 1,50 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 158 kcal Białko 6 g/Tłuszcz 7,5 g/Węglowodany 77 gŹródło: Rewia