Do góry

Desery Przepis na:

Tęczowy serniczek

Tęczowy serniczek

Autor:

Przepisów i artykułów: 2423 Ocena: 16035

Dodano:

Odsłon: 399

Urodzinowy kolorowy serniczek.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Galaretkę rozpuścić według opisu na opakowaniu. Ser zmielić dwa razy, wbić żółtka.

  2. Drożdże utrzeć z łyżką cukru i odstawić. Następnie ser utrzeć z cukrem , budyniem, aromatem i drożdżami.

  3. Dobrze utarty ser podzielić na trzy równe części. Jedna część zostaje w swoim kolorze. W dwóch filiżankach w odrobinie wody wymieszać oddzielnie dwa barwniki spożywcze do ciast (po szczypcie) i połączyć oddzielnie z odłożonymi porcjami sera.

  4. Średnią tortownicę lekko posmarować tłuszczem i posypać obficie wiórkami kokosowymi .

  5. Wylać ser żółty, następnie niebieski.

  6. Na górę ser bez barwnika. (Do zabarwienia sera możemy użyć inne kolory)

  7. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec na złoty kolor około 45 minut.

  8. Po upieczeniu uderzyć lekko tortownicą o podłogę, sernik się wyrówna i zostanie obrzeże na galaretkę z owocami. Owoce wrzucić do gęstniejącej galaretki, wylać na zimny sernik i przenieść w chłodne miejsce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń