Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tęczowy sernik na zimno"
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7990
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 271
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 676
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7990
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 271
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 676
Składniki
Pierwszą (żółtą) galaretkę rozpuszczamy w wodzie. Bierzemy jej o 1/3 mniej niż podano na opakowaniu, czyli jeśli przepis jest na 300 ml wody, rozpuszczamy w 200 ml. Odstawiamy ją w chłodne miejsce aż zgęstnieje. Ser dzielimy na 4 porcje. Gdy galaretka będzie już bardzo gęsta, ale jeszcze nie stężeje, miksujemy ją z jedną z porcji sera i wykładamy do formy na babkę.
Wstawiamy formę na ok. 20-30 min. do lodówki, by masa stężała. W tym czasie przygotowujemy kolejną (pomarańczową) galaretkę tak samo jak poprzednią, pamiętając by wziąć mniej wody niż w przepisie. Gdy lekko stężeje, miksujemy z kolejną porcją sera i wykładamy do formy. W taki sam sposób przygotowujemy kolejne dwie porcje kolorowej masy serowej – różową i zieloną.
(bez czasu oczekiwania): 20 minut; Porcja: 245 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie