Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
trochę inne, bo do serka mascarpone nie dodałam jajek
Ciasto Bałagan – znane także jako zebra albo babka marmurkowa – jest równie p...
Odsłon: 1305
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 135
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 301
Dodatek do bezmięsnego obiadu. Jeszcze tylko sałatka i gotowe.
Odsłon: 131
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 3283
Ciasto Bałagan – znane także jako zebra albo babka marmurkowa – jest równie p...
Odsłon: 1305
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 135
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 301
Dodatek do bezmięsnego obiadu. Jeszcze tylko sałatka i gotowe.
Odsłon: 131
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 3283
Składniki
Przygotować espresso lub bardzo mocną kawę, dodać brązowy cukier, wystudzić. Dolać likier amaretto.
Do serka mascarpone stopniowo dodawać mleko skondensowane. Można użyć miksera lub po prostu wymieszać łyżką.
Kawę przelać do płaskiego naczynia. Biszkopty maczać pojedynczo w kawie, a następnie układać ściśle w prostokątnym naczyniu (ja użyłam naczynia o wymiarach 18 x 22 cm). Połową namoczonych biszkoptów wyłożyć dno naczynia, na nich rozsmarować połowę kremu, wyrównać. Na kremie ułożyć kolejną warstwę namoczonych biszkoptów i kolejną warstwę kremu. Wstawić do lodówki na kilka godzin.
Przed podaniem deser posypać kakao.