Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tiramisu to słynny włoski deser. Deser ten jest połączeniem kilku smaków słodycz biszkoptów i kremu, gorycz kawy i ostrość amaretto. Razem tworzą naprawdę zgrany deser, któremu wiązko się oprzeć. Deser ten przygotowałam nieco przyspieszonej wersji, ale smakuje tak samo.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 623
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 876
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 418
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 623
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 876
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 418
Składniki
Kawę rozpuszczalną zalać letnią wodą i wymieszać, po chwili dodać amaretto.
Mascarpone dodać do miski i ubijać przez chwilę mikserem, stopniowo dodawając serek skyr, a następnie cukier.
Biszkopty moczyć w kawie i ułożyć na danie szklanek, następnie posypać kakao przy użyciu sitka. Nałożyć krem (1-2 łyżek) i znów posypać kakao. Warstwy powtarzać aż szklanka wypełni się pysznym deserem.
Deser umieścić na co najmniej 3h w lodowce.