Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na bazie biszkoptów i sera maskarpone
Zaparzyć kawę aby wyszła mocna ( 1 szklanka) a następnie
wystudzić.Do miski wsypać 1.5 szklanki cukru i dodać
schłodzone mascarpone a następnie dobrze ubić mikserem.
Do drugiej miski wlać schłodzoną śmietanę i dodać resztę
cukru i ubijać na bardzo twardą pianę.Potem wymieszać
bardzo delikatnie ubite mascarpone z ubitą śmietaną.
Następnie wyłożyć biszkopty do blaszki lub innej formy
( 30x25 centymetrów) i nasączyć je wystudzoną kawą
(około 3 łyżeczki na 1 biszkopt).Wyłożyć na biszkopty
połowę przygotowanej masy serowej i wyrównać ją lekko
przyciskając.Następnie ułożyć następną warstwę biszkoptów
wgniatając mniej więcej do1/3 wysokości biszkopta i nasączyć
likierm (około 3 łyżeczki na 1 biszkopt ).Potem wyłożyć resztę
masy serowej i równo wygładzić.Na koniec wszystko posypać
kakaem( najlepiej przez drobne sitko).Przykryć folią aluminiową
i wstawić do lodówki ( 24 godz.)
Przepyszne pieczone w piekarniku gołąbki, które rozpływają się w ustach. Możn...
Odsłon: 110842
Danie proste, smaczne i pożywne. Polecam kurczaka w warzywach, podanego z ugo...
Odsłon: 10
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 150
Z pewnością każdy marzy o własnej wędzarni, ale nawet bez tego udogodnienia m...
Odsłon: 83
Danie proste, smaczne i pożywne. Polecam kurczaka w warzywach, podanego z ugo...
Odsłon: 10
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 150
Z pewnością każdy marzy o własnej wędzarni, ale nawet bez tego udogodnienia m...
Odsłon: 83
Składniki
Zaparzyć kawę aby wyszła mocna ( 1 szklanka) a następnie wystudzić.Do miski wsypać 1.5 szklanki cukru i dodać schłodzone mascarpone a następnie dobrze ubić mikserem. Do drugiej miski wlać schłodzoną śmietanę i dodać resztę cukru i ubijać na bardzo twardą pianę.Potem wymieszać bardzo delikatnie ubite mascarpone z ubitą śmietaną.
Następnie wyłożyć biszkopty do blaszki lub innej formy ( 30x25 centymetrów) i nasączyć je wystudzoną kawą (około 3 łyżeczki na 1 biszkopt).Wyłożyć na biszkopty połowę przygotowanej masy serowej i wyrównać ją lekko przyciskając.Następnie ułożyć następną warstwę biszkoptów wgniatając mniej więcej do1/3 wysokości biszkopta i nasączyć likierm (około 3 łyżeczki na 1 biszkopt ).Potem wyłożyć resztę masy serowej i równo wygładzić.Na koniec wszystko posypać kakaem( najlepiej przez drobne sitko).Przykryć folią aluminiową i wstawić do lodówki ( 24 godz.)
Przepisy Desery
Desery
Przepis na ciasteczka bez masła, bez tłuszczu. Bardzo szybkie!
Desery
Lody solony karmel według Ewy Wachowicz
Desery
Ciasto Kinder Bueno bez pieczenia
Desery
Pudding pistacjowy z truskawkami
Przepis na ciasteczka bez masła, bez tłuszczu. Bardzo szybkie!
Bardzo szybkie ciasteczka, które przygotujecie bez tłuszczu i bez nabiału! Na...
Odsłon: 41
Lody solony karmel według Ewy Wachowicz
Lody o popularnym smaku solonego karmelu. Przygotowane na bazie kajmaku i sło...
Odsłon: 184