Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje tiramisu jest nieco inne, ponieważ nie lubię zapachu surowych żółtek w deserze i dlatego je pominęłam. Zapewniam, że jest równie smaczne.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 824
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 154
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 824
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 154
Składniki
Mocną, gorzką kawę po ostygnięciu łączymy z amaretto. Biszkopty zanurzamy w zimnej kawie z amaretto i wykładamy nimi dno szklanych pucharków. Mocno schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem , stopniowo dodajemy serek mascarpone, sok z cytryny, otartą skórką z cytryny i na końcu likier cytrynowy. Wykładamy połowę masy na biszkopty, przekładamy kolejną warstwą nasączonych biszkoptów i ponownie nakładamy warstwę bitej śmietany. Wyrównujemy powierzchnię i obficie posypujemy przy pomocy sitka ciemne kakao. Przed podaniem schładzamy w lodówce przez godzinę.