Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik arbuzowo -truskawkowy"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1130
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 619
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 170
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 255
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1130
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 619
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 170
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 255
Składniki
Białka ubij na sztywno z 17 dag cukru. Dodaj przesianą mąkę, a na koniec wiórki kokosowe. Podziel ciasto na trzy części. Każdą rozsmaruj na pokrytej pergaminem blasze tak, aby powstał placek 30 na 20 cm. Piecz w temp. 200 st. ok. 12 min. Zdejmij z blachy. Gdy ciasto wystygnie, usuń pergamin.
Kremówkę ubij na sztywno. Zmiksuj twaróg z resztą cukru, dodaj bitą śmietanę. Namocz żelatynę w 100 ml wody. Ciągle mieszając, mocno podgrzej i jeszcze gorącą wlej do masy.
Mieszaj do ostygnięcia. 3Arbuza pokrój w plastry. Upieczone ciasto przekładaj masą serową i plastrami arbuza. Resztę masy rozsmaruj na wierzchu. Poukładaj pokrojone truskawki.
Czas ok. 50 min; porcja – 210 kcal, cena 1 zł.Źródło: Świat kobiety