Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczny torcik arbuzowy , bardzo dobry na upalne dni. Radość dla dzieciaków, a i dorośli nie pogardzą.
nóż, maszynka do mielenia orzechów, mikser,
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 177
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 292
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 177
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 292
Składniki
Sposób przygotowania; Z arbuza zetnij górę i spód, zrób w ten sposób podstawę tortu , następnie całą skórę arbuza pościnaj aby powstał arbuz bez skóry. Orzechy włóż do woreczka i tłuczkiem ubij w drobny grysik lub po prostu zmiel w maszynce do orzechów. Śmietanę ubij z cukrem pudrem dodając śmietan fix, połącz z serkiem mascarpone. Arbuz wkoło osusz ręcznikiem papierowym, arbuz im lepiej osuszony tym łatwiej nałożysz krem. Obłóż arbuz kremem śmietankowo - serowym. Boki obsyp orzechami i udekoruj owocami. Włóż do lodówki w celu schłodzenia. Smacznego.