Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkości dla naszych pociech.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4890
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418981
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4890
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418981
Składniki
Wykonanie: Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, wsypując porcjami cukier. Ubijać przez 15 minut, przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i suszyć w piekarniku w temperaturze 100 stopni przez 2 godziny. Następnie ostudzić, zebrać delikatnie łyżeczką od środka bezę, nie uszkadzając spodu, a brzegi zostawić. Kruszonkę bezową odłożyć. Śmietankę kremówkę ubić z cukrem pudrem i waniliowym oraz sokiem z cytryny i żelatyną rozpuszczoną w trzech łyżkach gorącej wody. Ubitą śmietankę wyłożyć na wydrążoną bezę, po czym ułożyć równomiernie owoce, posypać odłożoną kruszonką bezową, schłodzić w lodówce przez minimum 3 godziny i podawać.