Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkości dla naszych pociech.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 727
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 473
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 727
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 473
Składniki
Wykonanie: Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, wsypując porcjami cukier. Ubijać przez 15 minut, przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i suszyć w piekarniku w temperaturze 100 stopni przez 2 godziny. Następnie ostudzić, zebrać delikatnie łyżeczką od środka bezę, nie uszkadzając spodu, a brzegi zostawić. Kruszonkę bezową odłożyć. Śmietankę kremówkę ubić z cukrem pudrem i waniliowym oraz sokiem z cytryny i żelatyną rozpuszczoną w trzech łyżkach gorącej wody. Ubitą śmietankę wyłożyć na wydrążoną bezę, po czym ułożyć równomiernie owoce, posypać odłożoną kruszonką bezową, schłodzić w lodówce przez minimum 3 godziny i podawać.