Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłkowe ciasto o śmietanowym smaku, to ciekawa propozycja na deser :)
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 28508
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9632
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2140
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4132
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 826
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 28508
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9632
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2140
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4132
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 826
Składniki
Jabłka obrać, pokroić w kostkę i uprażyć z dodatkiem brązowego cukru. Białka ubić na sztywno i dalej ubijać dodając cukier. Żółtka wymieszać z proszkiem i octem, dodać do ubitych białek. Ciasto przełożyć do okrągłej formy i upiec.
Ostudzone jabłka zmiksować i dodać rozpuszczoną w gorącej wodzie żelatynę. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Do ubitej śmietanki przełożyć mus jabłkowy i całość delikatnie połączyć. Gotową masę przełożyć na ostudzony biszkopt. Schować do lodówki na kilka godzin.
Przed podaniem na wierzchu można ułożyć plasterki (2 mm) jabłek i świeżą miętę. Smacznego!