Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłkowe ciasto o śmietanowym smaku, to ciekawa propozycja na deser :)
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3177
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 578
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2307
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3177
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 578
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2307
Składniki
Jabłka obrać, pokroić w kostkę i uprażyć z dodatkiem brązowego cukru. Białka ubić na sztywno i dalej ubijać dodając cukier. Żółtka wymieszać z proszkiem i octem, dodać do ubitych białek. Ciasto przełożyć do okrągłej formy i upiec.
Ostudzone jabłka zmiksować i dodać rozpuszczoną w gorącej wodzie żelatynę. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Do ubitej śmietanki przełożyć mus jabłkowy i całość delikatnie połączyć. Gotową masę przełożyć na ostudzony biszkopt. Schować do lodówki na kilka godzin.
Przed podaniem na wierzchu można ułożyć plasterki (2 mm) jabłek i świeżą miętę. Smacznego!