Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłkowe ciasto o śmietanowym smaku, to ciekawa propozycja na deser :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118024
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8376
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2095
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1529
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118024
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8376
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2095
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1529
Składniki
Jabłka obrać, pokroić w kostkę i uprażyć z dodatkiem brązowego cukru. Białka ubić na sztywno i dalej ubijać dodając cukier. Żółtka wymieszać z proszkiem i octem, dodać do ubitych białek. Ciasto przełożyć do okrągłej formy i upiec.
Ostudzone jabłka zmiksować i dodać rozpuszczoną w gorącej wodzie żelatynę. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Do ubitej śmietanki przełożyć mus jabłkowy i całość delikatnie połączyć. Gotową masę przełożyć na ostudzony biszkopt. Schować do lodówki na kilka godzin.
Przed podaniem na wierzchu można ułożyć plasterki (2 mm) jabłek i świeżą miętę. Smacznego!