Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przez tą pogodę na dworze zatęskniłam za latem i pysznymi jagodami:) Dobrze że są zapasy dżemu jagodowego więc mamy letnie wspomnienie:)
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17611
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1759
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15236
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4764
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8983
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17611
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1759
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15236
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4764
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8983
Składniki
Robimy biszkopt: ubijamy na sztywno białka ze szczyptą soli oraz cukru, dodajemy żółtka, mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kakao, delikatnie mieszamy. Pieczemy w 26 centymetrowej tortownicy przez 25 minut. Po upieczeniu wykładamy do przestudzenia. Do tej samej tortownicy co pieczemy biszkopt, wykładamy papier do pieczenia i wsypujemy ciasteczka na dno. Robimy masę śmietanową: rozpuszczamy żelatynę w 1/4 szklance wrzątku studzimy. Śmietankę bardzo schłodzoną, ubijamy na sztywno z cukrem pudrem pod koniec wlewamy delikatnie letnią żelatynę ciągle ubijając, dodajemy dżem jagodowy i wykładamy na ciasteczka wstawiamy do lodówki by tężała. Gotujemy szklankę mleka, do drugiej dodajemy proszek budyniowy i cukier gotujemy budyń., Ugotowany budyń studzimy. Ucieramy margarynę , dodajemy zimny budyń a na koniec słoiczek dżemu jagodowego. Gdyby nam się zdarzyło że masa się rozwarstwia (bo dżemy są różne), możemy wsypać pół szklanki mleka w proszku. Wykładamy masę na bitą śmietanę.
Na wierzch kładziemy upieczony biszkopt, wstawiamy do lodówki by ładnie nam wszystko zastygło. Po ok. 2 godzinach przykładamy paterę do ciasta i go odwracamy, delikatnie odrywamy papier i zajadamy pyszny torcik:)