Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny torcik z kremem o smaku kajmakowo porzeczkowym oraz biszkopt kakaowy . Szybki i łatwy w wykonaniu. Idealny na różne okazje i święta .
Sałatka idealna do pracy - z indykiem, kremowym i orzechowym serem Gruyère i...
Odsłon: 11
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10236
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 190
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 36
Wyjątkowo lekkie i puszyste muffinki limonkowe z limonkowym kremem. Skórka na...
Odsłon: 30
Sałatka idealna do pracy - z indykiem, kremowym i orzechowym serem Gruyère i...
Odsłon: 11
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10236
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 190
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 36
Wyjątkowo lekkie i puszyste muffinki limonkowe z limonkowym kremem. Skórka na...
Odsłon: 30
Składniki
Biszkopt Żółtka oddziel od białek . Białka ubij na sztywno z cukrem dodając po jednym żółtku i olej . Mąkę przesianą z proszkiem dodaj do masy jajecznej i delikatnie wymieszaj . Tortownicę o średnicy 26 cm wyłóż papierem do pieczenia i wylej biszkopt. Piecz około 20 minut w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu biszkopt przekrój na pół .
Miękkie masło utrzyj na puszystą masę , dodaj masę kajmakową , utrzyj puszysty krem .
Przestudzony i przekrojony na pół biszkopt nasącz wodą z cytryną i cukrem . Na pierwszy blat biszkoptu posmaruj połowę dżemu z czarnej porzeczki a na dżem połowę kremu kajmakowego. Przykryj drugim blatem biszkoptu , wierzch posmaruj pozostałym dżemem . Pozostałym kremem posmaruj wierzch i boki torciki.Boki obsyp pokruszonym herbatnikami . Udekoruj dowolnie mini bezikami.
Torcik wstaw do lodówki najlepiej na całą noc. Polecam.