Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Foremki lub większą, okrągłą formę posmaruj masłem i posyp bułką tartą. Jajka utrzyj z solą i cukrem na puszystą masę. Przesiej do niej mąki i wymie szaj. Powlewaj do foremek i piecz 30 minut w temp. 200 stopni C.
Przygotuj krem kawowy: listki żelatyny namaczaj przez 10 minut w zimnej wodzie. Odciśnij i rozpuść w kąpieli wodnej. Jogurt wymieszaj z cukrem, rozpuszczonymi żelatyną i kawą. Dodaj posiekaną czekoladę i wymieszaj. Ubij na sztywno 100 ml kremówki i wmieszaj do masy kawowej. Krem wyłóż na wystudzony spód i wstaw na pół godziny do lodówki.
Przygotuj biały krem: żelatynę namocz i rozpuść j.w. Jogurt połącz z cukrem, 2 łyżeczkami cukru waniliowe-go i żelatyną. Wrzuć posiekaną czekoladę i wymieszaj. Ubij 100 ml kremówki i dodaj do jogurtu. Wyłóż na warstwę kremu kawowego. Wstaw do lodówki.Źródło: Show