Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na maliny tuż tuż, więc warto pomyśleć o urozmaiceniu naszej codziennej kuchni o ten aromatyczny składnik. Gorąco polecam torcik marmurkowy z malinami, który przeniesie was w siódme niebo.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11183
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4922
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1092
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9704
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1446
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11183
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4922
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1092
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9704
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1446
Składniki
Blaty złożyć razem, nożem naciąć tak aby utworzyć obręcze.
Naprzemiennie kolorami poukładać od nowa blaty.
Maliny zalać rumem, dosypać zwykły cukier, odstawić .
Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem, laskę wanilii przeciąć na pół, końcówką noża wyjąć miąższ i dodać do śmietany.
Maliny osączyć z alkoholu, zostawiając jego część do nasączenia blatów, odkładając kilka malin do dekoracji. Owoce dodać do kremówki i wymieszać łyżką tak aby lekko rozgnieść maliny, odłożyć część kremu do posmarowania wierzchu i boków tortu.
Blaty delikatnie nasączyć rumem z malin, przekładać kremem, wierz i boki posmarować odłożonym kremem i posypać malinami.