Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowy, łatwy i bardzo smaczny torcik. Polecam
Mąkę przesiać z sodą i proszkiem do pieczenia do miski. Dodać kakao, cukier, jajka, ekstrakt waniliowy i kefir. Całość dokładnie wymieszać trzepaczką. Masę przelać do tortownicy, o średnicy 24 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 45-50 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu przekroić na dwa blaty. Śmietankę ubić końcówkami miksera. Gdy zacznie tężeć dodać cukier puder. Jeszcze chwilę ubijać. Odłożyć mikser. Przy pomocy trzepaczki wkręcić po łyżce serek mascarpone. Posmarować kremem pierwszy blat. Nałożyć drugi i również posmarować kremem wierzch tortu i boki. Czekoladę zetrzeć na tarce. Obsypać torcik. Ciasto dać do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc.
Kocham naleśniki, a najbardziej te puszyste i delikatne. Dzisiaj zapraszam Wa...
Odsłon: 8183
Napoje fermentowane (kwaśne mleko, jogurt, kefir i.t.p.) są najzdrowszymi pro...
Odsłon: 5256
Pyszne smażone, panierowane w cieście plastry rolady zrobionej z mielonego mi...
Odsłon: 146
Bardzo smaczna wędlina, idealna do sporządzania smacznych kanapek.
Odsłon: 2910
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 21
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 75
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 65
Pyszne smażone, panierowane w cieście plastry rolady zrobionej z mielonego mi...
Odsłon: 146
Bardzo smaczna wędlina, idealna do sporządzania smacznych kanapek.
Odsłon: 2910
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 21
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 75
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 65
Składniki
Mąkę przesiać z sodą i proszkiem do pieczenia do miski. Dodać kakao, cukier, jajka, ekstrakt waniliowy i kefir. Całość dokładnie wymieszać trzepaczką. Masę przelać do tortownicy, o średnicy 24 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 45-50 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu przekroić na dwa blaty. Śmietankę ubić końcówkami miksera. Gdy zacznie tężeć dodać cukier puder. Jeszcze chwilę ubijać. Odłożyć mikser. Przy pomocy trzepaczki wkręcić po łyżce serek mascarpone. Posmarować kremem pierwszy blat. Nałożyć drugi i również posmarować kremem wierzch tortu i boki. Czekoladę zetrzeć na tarce. Obsypać torcik. Ciasto dać do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc.
Przepisy Desery
Desery
Sernik truskawkowy z galaretką 3D
Desery
Sernik na zimno "zamek" z owocową wkładką
Desery
Ciastka z truskawkowym zefirem
Desery
Pomarańczowo-czekoladowy deser
Sernik truskawkowy z galaretką 3D
Najprostszy i najszybszy sernik z truskawkami. Ale co najważniejsze jeden z n...
Odsłon: 10
Sernik na zimno "zamek" z owocową wkładką
Kolorowy i przepyszny sernik, który w środku kryje niespodziankę, a i zewnątr...
Odsłon: 27